Partner serwisu

Nowy kierunek studiów: Technologia Kosmetyków

Kategoria: Kosmetyki

Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej, korzystając z  wieloletnich doświadczeń naukowych i dydaktycznych, zdobytych w ramach  prowadzenia specjalności „Aromaty spożywcze i surowce kosmetyczne”  uruchamia nowy  kierunek studiów magisterskich  (II stopnia) o profilu praktycznym „Technologia kosmetyków”.

Nowy kierunek studiów: Technologia Kosmetyków

Naukę na tym kierunku  mogą podjąć absolwenci studiów licencjackich – 30 osób  (studia w trybie 4-semestralnym od października  2015), a także   absolwenci studiów  pierwszego stopnia inżynierskich - 30 osób  (studia w trybie 3-semestralnym – od lutego 2016)

Celem kształcenia w ramach nowego kierunku studiów jest kompleksowe przygotowanie absolwentów do pracy w szeroko pojętym przemyśle kosmetycznym (produkcja i dystrybucja surowców kosmetycznych i kreacja kosmetyków, analiza fizyczna, chemiczna i biologiczna surowców i kosmetyków, wykorzystanie w kosmetyce surowców syntetycznych i naturalnych itp.). Studenci, którzy wcześniej ukończyli odpowiednie studia licencjackie, uzyskają pełniejsze przygotowanie do pracy w gabinetach kosmetycznych.

Studia przygotowują specjalistów dla przemysłu kosmetycznego i perfumeryjnego.  Przeznaczone  są one zarówno dla absolwentów studiów licencjackich, jak i inżynierskich, którzy planują związać się z tym przemysłem.

W zamierzeniu efektami kształcenia ma być wiedza teoretyczna i umiejętności praktyczne osiągnięte w ścisłej współpracy z przemysłem kosmetycznym.

Absolwent Technologii kosmetyków  będzie   przygotowany do kierowania i zarządzania procesami w produkcji  kosmetyków lub  efektywnego ich wykorzystywania w gabinecie kosmetycznym,  nawiązywania współpracy z firmami  dystrybuującymi surowce kosmetyczne, wykorzystującymi je gabinetami kosmetycznymi.

 

Więcej informacji na stronie www.rekrutacja.p.lodz.pl

Fot.: freeimages

Tagi: aromaty spożywcze, nowy wydział, surowce kosmetyczne, technologia kosmetyków
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ