Partner serwisu
31 marca 2016

7 potraw i leków, których lepiej nie mieszać

Kategoria: Z życia branży

Spożywanie niektórych produktów podczas stosowania lekarstw może powodować bardzo nieprzyjemne efekty uboczne - pisze Andrzej Wardziński w artykule na noizz.pl. Jakich połączeń należy unikać, aby nic nie zaburzyć działania przyjmowanych leków?

7 potraw i leków, których lepiej nie mieszać

Grejpfruty i statyny, cytrusy i leki na kaszel, banany i leki na nadciśnienie, kawa i leki na astmę, lukrecja i leki na serce, mleko i niektóre antybiotyki, czekolada i leki na nadpobudliwość - to potrawy i leki, których lepiej nie łączyć. Dlaczego? Więcej czytaj TUTAJ.

źródło: noizz.pl

fot. freeimages.com

Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ