Partner serwisu
21 czerwca 2016

Nagroda uznawana za odpowiednik Nagrody Nobla

Kategoria: Ciekawostki

Jeszcze tylko do 30 czerwca br. trwa nabór zgłoszeń do 4. edycji konkursu Prix Galien.

Nagroda uznawana za odpowiednik Nagrody Nobla

Zbliża się termin nadsyłania zgłoszeń do 4. edycji konkursu Prix Galien Polska 2016. To niepowtarzalna okazja, aby poddać ocenie innowacje w obszarze medycyny i farmacji Kapitule, w której zasiadają znakomici polscy profesorowie – praktycy i innowatorzy w swoich dziedzinach, posiadający wiedzę i doświadczenie niezbędne do oceny zgłaszanych projektów: Cezary Szczylik, Grażyna Rydzewska, Piotr L. Chłosta, Andrzej Horban, Waleria Hryniewicz, Jacek Rafał Imiela, Sergiusz Jóźwiak, Roman Kaliszan, Piotr Kuna, Janusz Rybakowski, Janina Stępińska, Piotr Wiland, Leszek Czupryniak oraz dr Wojciech Matusewicz.

Zgłaszać mogą się naukowcy, instytucje badawcze, firmy farmaceutyczne, producenci wyrobów medycznych oraz twórcy kampanii zdrowotnych. Zgłoszenia należy przesyłać jeszcze tylko do 30 czerwca br. w czterech kategoriach:

  • Innowacyjny produkt leczniczy (w tym podkategorie: Innowacyjny produkt leczniczy stosowany w lecznictwie otwartym, Innowacyjny produkt leczniczy stosowany w lecznictwie zamkniętym, Innowacyjna szczepionka, Innowacyjny sierocy produkt leczniczy),
  • Innowacyjne odkrycie naukowe,
  • Innowacyjny wyrób medyczny,
  • Innowacyjna kampania zdrowotna.

Już we wrześniu dowiemy się, kto powalczy o złote medale Prix Galien Polska 2016.  Zwycięzców poznamy podczas uroczystej gali w listopadzie.

„Wyróżnienie Prix Galien to dla nas potwierdzenie, że idziemy właściwą drogą” – powiedział Piotr Marciniak, Dyrektor Generalny Bristol-Myers Squibb – jednego z laureatów Prix Galien Polska 2015, który otrzymał złoty medal za lek immunoonkologiczny, przynoszący nadzieję pacjentom chorującym na zaawansowanego czerniaka oraz raka płuc.

Prix Galien uznawana jest na całym świecie za odpowiednik Nagrody Nobla.

Źródło i fot.: Prix Galien

Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ