Niedziela, 4 grudnia 2016 r.

Imieniny: Barbary, Jana KONTRAST

Partner serwisu:

Magazyn

Kończący się właśnie 2015 rok stanowił dla Grupy Adamed okres aktywnego rozwoju własnej działalności badawczo-rozwojowej, którą rozpoczęliśmy już 15 lat temu, łącznie przeznaczając na ten cel kwotę ponad 900 mln zł – mówił Maciej Adamkiewicz, prezes zarządu Grupy Adamed.

czytaj dalej

Zainwestowali w PUSTYNI [ZOBACZ ZDJĘCIA]

Opracowała Patrycja Zawadzka | 22-12-2015

Firma Olimp Laboratories Sp. z o.o., jeden z największych producentów suplementów diety i odżywek w Polsce oraz w Europie, zakończyła dwie znaczące inwestycje. W miejscowości Pustynia (gmina Dębica) otwarty został nowoczesny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy oraz Inteligentne Centrum Logistyczne. Uroczystości zbiegły się z dwudziestopięcioleciem istnienia spółki.  

czytaj dalej

– Na początku trzeba byłoby wyjaśnić, co znaczy „duża firma”. Jest sporo kategorii, w których zwrot ten moglibyśmy rozpatrywać. Patrząc na to, co przez ponad 20 lat zrobiliśmy w Amarze myślę jednak, że możemy powiedzieć: „jesteśmy wielcy!” – uważa Jarosław Bogucki, prezes zarządu  Zakładu Farmaceutycznego Amara Sp. z o.o.  

czytaj dalej

Linia do pakowania proszków, granulatów, peletów, minitabletek oraz płynów w sticki.

czytaj dalej

AirConnectTM grupy GEA jest w pełni elastycznym procesorem fluidalnym przeznaczonym do badań rozwojowych oraz produkcji w małej skali.

czytaj dalej

Zwarty ciąg do granulacji mokrej, z możliwością suszenia i granulacji w złożu fluidalnym.

czytaj dalej

Śluz ślimaka, jaskółcze gniazdo, jad pszczoły. Szokujące surowce kosmetyczne

Monika Krzyżostan, Laboratorium Kosmetyczne Ava | 18-12-2015

Śluz ślimaka, jaskółcze gniazdo, jad pszczoły – mimo że niekonwencjonalne i kontrowersyjne, to coraz częściej stosowane są – obok witaminy C, A czy niacynamidu – jako składniki aktywne w recepturach kosmetyków, gdyż wykazują bardzo interesujące działanie.  

czytaj dalej

Koniec z hakami na podwładnych

Paweł Bulanda, InConsulting | 18-12-2015

Do lamusa odchodzi podejście polegające na znajdowaniu haka na podwładnych, dawaniu im do zrozumienia, że są od robienia, a nie od myślenia oraz na szkolnym podejściu do oceny pracowników. Teraz liczy się zarządzanie przez cele, kompetencjami i rozwojem.  

czytaj dalej

Mechanik to już za mało

Piotr Niemiro, Zakłady Farmaceutyczne Polpharma SA | 11-12-2015

Kiedyś supermechanik i elektryk od sterowania, później automatykenergoelektronik, a teraz? Jakie kompetencje powinien dzisiaj posiadać pracownik służb utrzymania ruchu w firmie farmaceutycznej?  

czytaj dalej

Siostry Integra

Jacek Rządca, I.E.S. International Polska | 20-11-2015

Podczas zeszłorocznych targów Interpack swoją premię miała zmodernizowana linia blistrowa Integra 320. W tym roku we Frankfurcie, podczas Achemy, Marchesini zaprezentowało jej większą siostrę – Integrę 520V.  

czytaj dalej

Dane źle podane?

Andrzej Szarmański, GMDP Services | 20-11-2015

Brak integralności danych może wpływać bezpośrednio na jakość produktów i stanowić ryzyko dla bezpieczeństwa pacjentów. Nie dziwi więc ostre podejście inspekcji farmaceutycznej w przypadku stwierdzenia takich niezgodności.  

czytaj dalej

Zadania dla robota

Rafał Grabicki, Zakłady Farmaceutyczne Polpharma S.A | 20-11-2015

Tam gdzie niezbędna jest wysoka wydajność, multizadaniowość i precyzja, najlepiej sprawdzają się roboty. Z tego względu coraz częściej wykorzystuje się je w zakładzie farmaceutycznym do pracy na liniach pakujących, blistrowych czy rozlewniczych.

czytaj dalej

8 7 6

Na skróty

© 2014. Wszelkie prawa zastrzeżone. BMP'      O nas   Reklama   Newsletter   Polityka prywatności   Kontakt

Realizacja: Marcom Interactive
Newsletter BMP

Najważniejsze informacje ukazujące się w naszym portalu mogą otrzymać Państwo na skrzynkę e-mail za pomocą naszego bezpłatnego newslettera. Aby go zamówić prosimy wpisać swój adres e-mail w poniższym polu. Zapraszamy!

Polityka prywatności
Akceptuję
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.