Partner serwisu
11 stycznia 2019

Najbardziej popularne sektory podczas WorldFood Poland

Kategoria: Aktualności

Globalny rynek żywności ekologicznej jest warty 76,6 mld euro. Potencjał rynku produktów ekologicznych w Polsce jest ogromny. Dla branży certyfikowanej żywności w naszym kraju można wysunąć bardzo optymistyczne prognozy.  Na koniec 2017 roku w Polsce działało 21,4 tys. producentów żywności ekologicznej. Więc jeśli jesteś jednym z nich,  zapraszamy na targi spożywcze World Food Poland w dniach 7-9 marca 2019 do strefy EcoFood i NutraFood.

Najbardziej popularne sektory podczas WorldFood Poland

Szczególnie zapraszamy wszystkich zainteresowanych branżą ekologiczną oraz produktami funkcjonalnymi  i suplementami diety, na profesjonalnie zorganizowane konferencje i spotkania partnerskie, podczas których można pozyskać partnerów biznesowych oraz kupców.

„Rynek żywności ekologicznej stale się rozwija w dwu cyfrowym tempie rok do roku i wszystko wskazuje, że nie jest chwilową modą ale wynika z chęci troski o zdrowie, ochrony środowiska, wspierania zrównoważonego rozwoju.  Zauważamy to również podczas targów, gdzie strefy - EcoFood i NutraFood to najbardziej poszukiwane miejsca przez wystawców i zwiedzających” – mówi Agnieszka Szpaderska, dyrektor spożywczych targów WorldFood.

***

Więcej informacji tutaj.

Zgłoszenia do udziału w Targach info@worldfood.pl

Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ