Partner serwisu
01 marca 2016

Wizyta producenta Poly-Helixan w Elfa Pharm

Kategoria: Kosmetyki

W krakowskim biurze Elfa Pharm gościliśmy przedstawicieli hiszpańskiej firmy Cobiosa – dostawcy jednego z głównych składników wykorzystywanych w produkcji kosmetyków marki Vis Plantis. Goście podkreślali, że na polskim rynku jesteśmy największym odbiorcą Poly-Helixan, czyli filtratu ze śluzu ślimaka.

Wizyta producenta Poly-Helixan w Elfa Pharm

Cobiosa jest znanym dystrybutorem innowacyjnych składników trafiających do największych producentów kosmetyków. Firma gwarantuje najwyższą jakość i czystość mikrobiologiczną m.in. takich surowców jak Poly-Helixan. Współpracuje z zaufanymi dostawcami śluzu ślimaka pozyskiwanego z naturalnych hodowli Helix aspersa Müller znajdujących się w Chile.

Filtrat ze śluzu ślimaka jest jednym z nowszych odkryć w kosmetyce. Skoncentrowana formuła gwarantuje taką samą ilość aktywnych składników w każdej porcji surowca. Zawiera wysoki poziom protein, alantoinę, witaminy A, C, E, mukopolisacharydy, kolagen, elastynę, enzymy proteolityczne oraz alfahydroksykwasy.

Poly-Helixan niesie wiele korzyści dla skóry. Pobudza procesy syntezy włókien kolagenu i elastyny, wzmacnia elastyczność skóry, złuszcza martwy naskórek i ochrania przed wolnymi rodnikami. Kosmetyki na bazie śluzu ślimaka dobrze pielęgnują skórę, stymulują procesy jej odnowy, poprawiają jędrność, łagodzą podrażnienia, chronią skórę przed atakami szkodliwej flory bakteryjnej. Dodatkowo poprawiają nawilżenie i regenerację skóry. Ujędrniają i działają przeciwzmarszczkowo.

Przy pozyskiwaniu filtratu nie ginie żaden ślimak. W hodowli traktuje się je komfortowo, żyją w naturalnych warunkach. Pozyskiwanie śluzu na filtrat odbywa się okresowo, stosuje się standaryzowane, humanitarne metody nieprzynoszące ślimakom cierpienia.

Elfa Pharm wykorzystuje Poly-Helixan w kosmetykach Vis Plantis, w takich liniach jak Helix Vital Care oraz Helix Hand Care.

Źródło i fot.: Elfa Pharm

Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ