Partner serwisu
28 lipca 2021

Monika Barańska

Kategoria: XVII Jesienne Sympozjum Przemysłu Farmaceutycznego i Kosmetycznego

Monika Barańska opowie o efektywnym wykorzystaniu danych z systemów IT do rozwiązywania problemów.

Posiada kilkunastoletnie doświadczenie w zakresie wdrażania systemów doskonalenia WCM, LEAN, SIX SIGMA, TPM w dużych między narodowych firmach branży farmaceutycznej, spożywczej i samochodowej, m.in. Polpharma, Unilever, Scania Production Słupsk i kilka innych.

Entuzjasta doskonalenia procesów w organizacjach, szczególnie kładzie nacisk na rozwój pracowników. Prowadziła szkolenia i warsztaty z zakresu ciągłego doskonalenia procesów oraz zasad pracy zespołowej, komunikacji, standaryzacji i wizualizacji dla wielu fabryk w korporacjach. Organizatorka i  współautorka merytorycznych programów szkoleniowych dla pracowników operacyjnych dostosowanych do specyfiki branży.

Specjalizuje się w przygotowaniu, wdrażaniu i monitorowaniu systemów zarządzania i doskonalenia produkcji opartych na kulturze zero strat, ciągłego doskonalenia i filozofii organizacji uczącej się. Realizowała projekty usprawniające we większości obszarów działalności organizacji: Produkcja, Utrzymanie Ruchu, Kontrola Jakości, Logistyka, R&D, Zakupy, Inwestycje, Zapewnienie Jakości, EHS, HR. Wykorzystuje wiele standardów i technik doskonalenia dostosowując je do organizacji. Odnosi sukcesy w pobudzeniu organizacji do intensywnego działania, integracji pracowników oraz wdrożeniu narzędzi IT wspierających systemy doskonalenia.

Wyróżnia się przede wszystkim dużym profesjonalizmem, znajomością wielu zagadnień, ogromnym zaangażowaniem i orientacją na cele.

Z wykształcenia magister inżynier, master trener oraz audytor wewnętrzny, absolwentka Politechniki Gdańskiej, specjalność: zarządzanie systemami produkcyjnymi, Interesuje się psychologią i zarządzaniem zasobami ludzkimi.

Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ